Održan sajam zapošljavanja u Smederevu

SMEDEREVO, 15. novembar 2017 – Sajam zapošljavanja, koji je u smederevskom Centru za kulturu ove srede organizovala lokalna filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, sabrao je na tom mestu više od hiljadu, uglavnom mladih, nezaposlenih. Njima je 20 poslodavaca ponudilo 236 radnih mesta za različite profile i stepene kvalifikacija, u tekstilnoj, mašinskoj, metaloprerađivačkoj, metalskoj, elektro, građevinskoj, arhitektonskoj, saobraćajnoj, ekonomskoj, trgovačkoj i administrativnoj struci.

Kao i prethodni put, najviše radnika tražio je PKC, ukupno 55, kao  i Kaizen, koji je iskazao potrebu za 30 operatera šivenja i još pet na drugim pozicijama. Još jedna strana firma koja deluje u Smederevu, belgijski Meteh tražio je više izvršilaca za radna mesta mašinskih tehničara i zavarivača.

Smederevska filijala NSZ pozvala je na sajam više od 860 onih koji su kod njih na evidenciji i čiji obrazovni profili i radno iskustvo odgovaraju ponuđenim poslovima, a u holu Centra za kulturu bilo je barem još upola toliko nezaposlenih koji su samoinicijativno došli da na ovaj način probaju da stignu do zaposlenja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!