Jelena Kojić na čelu Foruma žena GO SPS Smederevo

SMEDEREVO, 11. novembar 2017 – U prisustvu članica Predsedništva Socijalističke partije Srbije, prof. dr Snežane Bogosavljević Bošković i Snežane Paunović, kao i delegacije socijalista iz Smederevske Palanke i Velike Plane, na današnjoj izbornoj skupštini izabrano je rukovodstvo Foruma žena Gradske organizacije Socijalističke partije Srbije u Smederevu.

Za predsednicu je jednoglasno izabrana Jelena Kojić (Mesna organizacija Lunjevac), potpredsednice su Tatjana Pavlović Ognjanović (Mesna organizacija Karađorđev dud), Jelena Živanović (Mesna organizacija Papazovac) i Lidija Ristić ((Mesna organizacija Lipe), a izabrano je i jedanaest članica Predsedništva Foruma žena Gradske organizacije SPS Smederevo.

Novoizabrana predsednica zahvalila se na ukazanom poverenju i predstavila prioritete i ciljeve u radu Foruma žena Gradske organizacije Socijalističke partije Srbije u Smederevu.

Pozdravljajući skup, predsednik Gradske organizacije SPS Smederevo, Milija Barović je ukazao da su od četiri potpredsednika u Smederevu, tri dame, a narodni poslanik ispred Podunavskog okruga je takođe dama, Vesna Ivković.

„To dovoljni govori koliko su aktivne i kakav status imaju u radu i funkcionisanju Socijalističke partije u Smederevu. One su zaista naš ponos i imaće uvek podršku naše gradske organizacije za sve njihove akcije i aktivnosti“, rekao je Barović i novoizabranom rukovodstvu poželeo da još bolje rezultate.

Potpredsednik GO SPS Smederevo, Vesna Ivković, koja je predsedavala izbornom skupštinom, pored ostalog je rekla da Forum žena SPS-a predstavlja poseban oblik organizovanja i delovanja unutar SPS-a, koji radi na afirmaciji društvenog položaja žena, zaštiti prava žena, porodice i rodne ravnopravnosti.

„Žene u našoj partiji nisu više samo kvota, one su aktivni učesnici u njenom političkom životu. Primarni cilj Foruma u Smederevu je da motiviše građanke i građane na zajedničke aktivnosti na planu humanitarnog i obrazovnog rada, kao i na polju širenja društvene kreativnosti, kulturne tolerancije, u cilju jačanja, omasovljenja i jačanja naše partije.“

Sekretar Foruma žena Socijalističke partije Srbije, Snežana Paunović, rekla je da je Forum žena nastao kao oblik delovanja potpuno svesno, kao i Socijalistička omladina.

„Da bismo bili levo i desno krilo Socijalističke partije Srbije, na njenom putu ka vraćanju na onaj nivo koji nam de facto pripada, a bili smo partija koja je imala apsolutnu vlast u Srbiji. Levo i desno krilo znači da ženska suptilnost i mladalački entuzijazam, uglavnom, umeju da budu jak rotor.“

Na čelu Foruma žena Socijalističke partije Srbije je prof. dr Slavica Đukić Dekanović, ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku i zamenica predsednika SPS-a.


Stožer i divovi

Član Predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS) i narodna poslanica, Snežana Paunović, izjavila je danas u Smederevu da, u godini kada obeležavaju svoj 27. rođendan, socijalisti predstavljaju stožer političkog sistema.

“Možete da nas ne volite, ali morate da nas poštujete. Probali ste da nas uništite, mi smo se podigli kao Feniks, što nije bilo za očekivati. Ne miruju ni danas, i danas slušamo spekulacije i upozoriću na novinske članke koji su klasičan spin i pokušaj da se SPS predstavi kao teren na kome se interno raspravljamo oko funkcija. Toga nema, nema nikakvih težnji.”

Paunović je parafrazirala reči partijskog kolege Branka Ružića da su oni partija “političkih divova” i rekla da je istina da SPS kao rasadnik ozbiljnih političkih kadrova s pravom može da kaže da ima političke divove.

“Kada imate političke divove onda ste pretnja. Kada ste pretnja, onda probate da spinujete priču kako su politički divovi u nekakvom sukobu. Kada je neko div, on nema svest o tome da sa nekim treba da se sukobi. On poštuje svoje saradnike i svoje protivnike i to je osnovna karakteristika kompletnog rukovodstva SPS-a.”

Ona je ocenila da je to “jedan simpatičan signal koji kaže da mi ne samo da postojimo, nego pretimo i dok god pretimo, bićemo tema”.

Takođe se osvrnula i na “napad koji trpi naš Mrka, najveći graditelj Srbije koji je pokazao da može ono što niko drugi ne može” i zaključila da “kada struku kritikuje amaterizam, onda dolazi do ovakvih neprijatnih situacija”.

Pored lepih reči koje je uputila ministrima u Vladi Srbije iz redova SPS-a, za predsednika stranke i “političkog virtuoza”, Ivicu Dačića, rekla da je “najveći političar savremenog doba” kada je u pitanju Srbija.

“Zato što je očuvao SPS kada je bilo najteže, kada su težili da nas unište. Sačuvao je jedinstvo i vratio nas u vlast i mi smo u vlasti praktično od 2006. godine kada smo podržali manjinsku vladu Voje Koštunice. To govori da će svaka naredna vlast biti vlast sa socijalistima, do one vlade koja će biti socijalistička.”

Parafrazirajući navode Slavice Đukić Dejanović (specijalizirala neuropsihijatriju) o razlici između muškog i ženskog mozga, da žene sanjaju u boji a muškarci crno-belo, ona je na kraju pozvala “sve žene Srbije da oboje njihove snove” i zaključila “lepše će biti i Srbiji i svetu”.


 

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien