Planinari na vrhovima Homolja

HOMOLJE, SMEDEREVO, 6. novembar 2017 – Planinarski klub “Čelik” je ovog vikenda organizovao uspon na vrhove Štubej i Veliki Vranj na Homoljskim planinama.

Organizator ove samostalne akcije PK „Čelik“, uspona 16 planinara na dva vrha Homoljskih planina, bio je Radojko Dimitrijević – Raja.

“Na uspone, po divnom jesenjem sunčanom danu, krenulo se ispred pećine Ceremošnja. Posle hodanja uvalom po šumskoj stazi prekrivenom slojem opalog lišća sa ogromnih bukvi, izlazi se na nasuti seoski put, a potom i na šumski put. Posle 90 minuta hodanja, pređenih pet kilometara i penjanja visinske razlike od 400 metara dolazi se do vrha Štubej 940 mnv. Neophodan odmor za uživanje u prirodi lepog jesenjeg dana pa nazad, malo istim a malo drugim šumskim stazama i putevima, sa svraćanjem na vidikovce i uživanje u pogledu na obojeni prirodu i daleke planine. Ova grupa je za 240 minuta sa kraćim pauzama prošla put dugačak oko deset kilometara. Manja grupa planinara odvažila se da napravi još jedan iskorak i druži se sa još jednim vrhom. Obeleženim šumskim stazama i putevima grupa je izašla na vrh Veliki Vranj 884 mnv. Oni su za 310 minuta prošli put od 18 km uz druženje sa oba vrha koji su bili u fokusu PK ‘Čelik’. Nakon završenih pešačenja planinari su posetili pećinu Ceremošnja i uživali u lepotama koje je priroda stvorila”, ispričao je za Podunavlje.info Branko Grujić, član PK „Čelik“.

Sledeća akcija je pohod Malom Topličkom transverzalom, koja je planirana za subotu, 11. novembar.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!