FŠV „Goša“ ide u stečaj?!

SMEDEREVSKA PALANKA, 2. novembar 2017 – Kao grom iz vedra neba odjeknula je ovog četvrtka vest da, tačno mesec i po dana pošto je okončan bezmalo polugodišnji štrajk u Fabrici šinskih vozila „Goša“ u Smederevskoj Palanci, ova fabrika ide u stečaj!

Ovim povodom organizovana je i konferencija za štampu, a razlog je, kako objašnjava Ivan Vujčić, predsednik sindikata ASNS u „Goši“ i doskora predsednik štrajkačkog odbora, dug od 400 hiljada evra, koji je izvesna firma iz Zemuna otkupila od Slovaka i sada na ovaj način pokušava da naplati izazivajući stečaj.

– Zakazano je ročište pred Privrednim sudom u Požarevcu za 16. novembar. Taman smo počeli da radimo i funkcionišemo kako treba, isplaćivane su i zarade i dugovanja, ne bez problema, ali su isplaćivani, kad se ovo desilo. Trebalo je ovih dana da potpišemo ugovor sa Irancima za izradu novih 1.000 teretnih vagona… Videćemo šta ćemo da radimo, naši advokati će otići na to ročište, a valjda će i država da se zainteresuje, kao najveći poverilac, njoj smo najviše dužni – kaže Vujčić.

On sumnja da je čitava ujdurma oko stečaja i pokrenuta zbog posla sa Irancima, jer ako ga ne rade oni u Smederevskoj Palanci, kao jedini u regionu sposobni za tako nešto, pripašće nekoj drugoj firmi, najverovatnije baš iz Slovačke, a ako je tako, gotovo izvesno onoj njihovog bivšeg gazde.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!