Sanacija kapele smederevskog dobrotvora

SMEDEREVO, 25. oktobar 2017 – Prva faza radova na sanaciji kapele Dine Mančića na Starom groblju u Smederevu počela je ranije ovog meseca potpisivanjem ugovora između Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Smederevo i Privrednog društva za izgradnju, obnavljanje i rekonstrukciju građevinskih objekata „KOTO“ d.o.o. iz Beograda kao nosioca posla i Privrednog društva „Bajica“ d.o.o. iz Smedereva kao člana grupe.

Za ovu godinu planirana je realizacija prve faze radova prema Projektu konstruktivne sanacije i restauracije fasada kapele Dine Mančića na Starom smederevskom groblju u Smederevu koji je izradio Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture Smederevo 2017. godine, a koji obuhvataju sanaciju kupole, prepokrivanje krovova i sanaciju fasada tambura kupole.

Na javni poziv Regionalnog zavoda objavljen na Portalu javnih nabavki 21.9.2017. godine odazvalo se samo Privredno društvo „KOTO“ d.o.o. iz Beograda.

Projekat konstruktivne sanacije i restauracije fasada kapele Dine Mančića na Starom smederevskom groblju u Smederevu realizuje se sredstvima iz budžeta Grada Smedereva u vrednosti od 2.492,980,00 dinara bez PDV-a, odnosno 2.991.576,00 dinara sa PDV-om.

Rok za završetak radova je 30 radnih dana od dana potpisivanja ugovora, saopšteno je na sajtu regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Smederevo.

O kapeli i dobrotvoru više na: http://www.podunavlje.info/dir/2017/09/27/obnavljanje-kapele-smederevskog-dobrotvora/

Skorašnji članci

error: Content is protected !!