I u Smederevu u nedelju besplatni pregledi

SMEDEREVO, 13. oktobar 2017 – I smederevski Dom zdravlja i Opšta bolnica „Sveti Luka“ u Smederevu učestvuju u drugoj akciji Ministarstva zdravlja Srbije „Besplatni pregledi za sve građane“.

U polikliničkom delu smederevske Bolnice i Dispanzeru za žene Doma zdravlja, u nedelju, 15. oktobra, biće organizovani besplatni pregledi za sve građane – i za one koji imaju i za one koji nemaju zdravstvenu knjižicu. Prema planu Ministarstva zdravlja radiće se preventivni urološki i ginekološki pregledi.

U prvoj akciji u septembru preventivni pregledi bili su usmereni na rano otkrivanje dijabetesa tipa 2. Svakom pacijentu rađen je EKG, izmeren nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Pacijenti su ispunjavali upitnik u vezi sa životnim navikama i potencijalnim rizicima za obolevanje od dijabetesa, provera visine, težine, da sve to proverio lekar uz izračunavanje indeksa telesne mase. Na kraju je bio razgovor sa lekarom. U prvoj akciji u smederevskoj Bolnici pregledana su 94 pacijenta. Njih više od desetoro imalo je povišen šećer u krvi.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!