Nova direktorka “Zelenila i groblja”

 

SMEDEREVO, 11. oktobar 2017 – Dosadašnja  načelnica Odeljenja za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije u Gradskoj upravi Smederevo, Violeta Maksimović, imenovana je za novog vršioca dužnosti direktora JKP Zelenilo i groblja.

Tako je danas  odlučila Skupština grada Smedereva. Inače, ova odluka je predložena kao dopuna dnevnog reda današnje sednice lokalnog parlamenta.

Kako se navodi u materijalu, Violeta Maksimović je specijalista strukovni ekonomista iz oblasti ekonomskih nauka.

Odbornici su još odlučivali i o otpisu i konverziji duga tri subjekta privatizacije, o sprovedenom postupku pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada Smedereva i pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada Smedereva.

Prihvaćene su informacije o finansijskim izveštajima, sa izveštajima ovlašćenog revizora i izveštajima o stepenu realizacije programa poslovanja za 2016. godinu javnih i javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Smederevo. Dobijena je saglasnost na izmene i dopune programa poslovanja JKP Vodovod, JKP Zelenilo i groblja i JP Smederevska tvrđava za 2017. godinu.

Takođe, prihvaćenje  i izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja za prvih šest meseci ove godine.

Na današnjem zasedanju Skupštine grada Smedereva, pored ostalih važnih tema za funkcionisanje Smedereva, usvojena je i Odluka o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Smedereva, za koju su opozicioni odbornici rekli da je neophodna, ali “loša i neprimenljiva”, pre svega, zbog kaznenih odredbi i tražili njeno povlačenje na doradu.

“Kazne moraju da postoje, da bi se neki red zaveo u zgradama. Ne mogu ljudi da žive kao divljaci”, rekao je pored ostalog odbornik Srpske napredne stranke, dr Srđan Bogdanović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!