Nove medalje u streljaštvu osoba sa invaliditetom

SMEDEREVO, 9. oktobar 2017 – Nedavno su održana dva takmičenja osoba sa invaliditetom u streljaštvu, na kojima su smederevski strelci zauzeli prvo i treće mesto u ženskoj konkurenciji pojedinačno i treće mesto u ekipnoj konkurenciji, saopšteno je danas portalu Podunavlje.info.

Shodno kalendaru takmičenja i planu rada za 2017. godinu, poslednjeg dana septembra održano je 5. kolo Lige osoba sa invaliditetom Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom u pojedinačnoj i  ekipnoj konkurenciji u Novom Sadu u vazdušnoj streljani SPENS-a, u organizaciji SPIKS-a, domaćin takmičenja SD „Novi Sad 1790“  iz Novog Sada uz učešće 12 ekipa, sa ukupno 50 prijavljenih takmičara.

Serijskom vazdušnom puškom – 40 diabola, sa 365 krugova, Jelena Pantović iz Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom (SKOSI) R-50 Smederevo osvojila je prvo mesto. Ona je bila preciznija i upucala dva kruga više od drugoplasirane takmičarke iz Šapca. Jelenina klupska koleginica Zorica Ivanović zauzela je treću poziciju sa 353 kruga. Posebno raduje podatak da su se i od 4. do 6. mesta plasirale Smederevke, Vesna Jovanović iz SKOSI Despot Đurađ je bila 4. i članice SKOSI R-50 Marina Marković 5. i Dušanka Vukelić 6. Učestvovalo je ukupno 16 takmičarki.

Ivan Mihajlović iz DSRI bio je najbolje plasirani od petorice seniora pojedinačno iz Smedereva u grupi SH-1, u konkurenciji 23 takmičara, dok je u grupi SH-2 najbolji plasman ostvario Nebojša Aleksić iz SKOSI R50 u konkurenciji 12 strelaca.

Ekipno, Streljački klub osoba sa invaliditetom R-50 Smederevo, zauzeo je treće mesto.

Samo tri dana kasnije, takođe u Novom Sadu je održano i 7. kolo Lige osoba sa invaliditetom Srbije standardnim vazdušnim oružjem, međunarodni program.

Zoran Petković iz SKOSI R-50 je u osnovnom programu ostvario odličan rezultat, osvajanjem druge pozicije u gađanju vazdušnim pištoljem. U finalu pištoljem, Petković je zauzeo 4. mesto, a njegov klupski kolega Zoran Petković je osvojio 5. mesto.

U gađanju standardnom vazdušnom puškom ležeći, Zorica Ivanović iz SKOSI R-50 zauzela je 8. mesto, a Marina Marković 9. u mešovitoj konkurenciji 12 takmičara, među kojima je bio i Laslo Šuranji, osvajač medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Na kraju ovog izveštaja i jedna zanimljivost vezana za pomenuto takmičenje. U disciplini P1, vazdušni pištolj, Rastko Jokić, član SK OSI Pobednik iz Beograda je postavio novi finalni rekord Srbije koji sada iznosi 238,2 kruga. Ovaj rezultat je znatno bolji i od trenutnog svetskog rekorda finala u ovoj disciplini!

Skorašnji članci

error: Content is protected !!