U utorak počinje deratizacija u Smederevu

SMEDEREVO, 8. oktobar 2017 – Stručne ekipe počinju sa izvođenjem sistematske deratizacije na teritoriji gradskog i seoskog područja Smedereva u utorak 10. oktobra. Planirano je da akcija traje najkasnije do 31. oktobra, u zavisnosti od vremenskih prilika i stanja brojnosti glodara na terenu.

Grad Smederevo je zaključio ugovor o izvođenju sistematske deratizacije sa grupom ponuđača koju čine Sinitra DDD export-import d.o.o.Valjevo i DE-MUS d.o.o. Požarevac, objavljeno je na zvaničnom internet sajtu grada.

Akcijom će biti obuhvaćena individualna domaćinstva, podrumi zgrada za kolektivno stanovanje, srednje i osnovne škole, predškolske, zdravstvene i ostale ustanove, zadruge po selima, pekare, trgovinske radnje, ugostiteljski objekti, kanalizacione mreže, gradska smetlišta, divlje deponije, zelene pijace, groblja, priobalje Dunava, Tvrđava.

Da bi sistematska deratizacija uspešno bila obavljen neophodno je da građani omoguće pristup podrumskim prostorijama i dvorištima. Deratizacija je potpuno besplatna za fizička lica, preduzetnike i pravna lica, napominju iz Gradske uprave naglašavajući da ne treba plaćati izvršenu uslugu, kao i da je tokom trajanja akcije potrebno onemogućiti nekontrolisan pristup maloletnoj deci i domaćim životinjama, mada će svi preparati biti postavljeni u količini i na način da se spreče slučajna trovanja ljudi i životinja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!