„Goša“  ponovo radi!

SMEDEREVSKA PALANKA, 15. septembar 2017 – Fabrika šinskih vozila „od jutros ponovo radi, štrajk započet 28. marta okončan je nakon što su zaposleni dobili po 30.000 dinara. Reče je o novcu koji su, u neku ruku, sami obezbedili – dogovorom sa poslovnim partnerima, da uplate novac na račun firme a da oni zauzvrat pokrenu proizvodnju.

– Svi su na radnim mestima, počeli su da rade i oni koji nikada nisu – pola u šali pola u zbilji kaže Milan Vujičić, predsednik štrajkačkog odbora.

– Danas ćemo da potpišemo izjavu sa poslovodstvom, a u ponedeljak bi trebalo da dođu predstavnici Agencije za mirno rešavanje radnih sporova, da i to završimo. Tako bi, bar sa te strane, trebalo da se osiguramo, da utanačimo da priznaju naš dug i kako će da nam ga isplate – najavljuje Vujičić.

Po njegovim rečima, od prodaje završenih vagona i obrtnih postolja moglo bi da se zaradi oko 3 i po miliona evra. Dug za neisplaćene zarade radnicima, zbog čega su i krenuli u štrajk, nastao tokom vlasništva slovačke kompanije ŽOS iz Trnave, kaže Vujičić, iznosi oko dva miliona evra, tako da bi trebalo i da pretekne za ostale poverioce i kupovinu materijala za proizvodnju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!