PATOS upisuje novu generaciju

SMEDEREVO, 14. septembar – Pozorište PATOS upisuje novu generaciju polaznika dramskih radionica za sezonu 2017/18. Info-čas za uzraste od 6 do 10, 11 do 14 i 15 do 21 godine biće održan u petak u 19 i 30 u Koncertnoj dvorani smederevskog Centra za kulturu. Radionice traju od septembra do juna, a na kraju sezone svi polaznici će izvesti svoj prvi javni pozorišni nastup. Od ove sezone, radionice PATOS-a imaće i gostujuće dramske pedagoge – glumicu Brankicu Sebastijanović i glumca Ivana Jevtovića.
Voditelji radionica su: Ivana Stevović, dramski pedagog i profesor srpskog jezika i književnosti, Anđelka Vulić, dramski pedagog i reditelj/glumica, Marina Mišić Guberinić, dramski pedagog i balerina i Milana Matejić, asistent dramski pedagog i student pozorišne režije.

Dramske radionice pozorišta PATOS namenjene su deci i mladima koji žele da steknu dramske veštine, kroz igru oslobode svoju kreativnost i prošire interesovanja i znanja. Polaznici se upoznaju sa savremenim pozorišnim izrazom, savladaće osnove glume, ali i unaprediti postojeće glumačke sposobnosti. Svaka grupa će proći kroz proces koji je prilagođen godinama polaznika.
Metodologija se bazira na interkulturalnom učenju kroz dramu i kreativnom dramskom procesu. Ove dve metodologije razvijaju kako individualni, tako i rad u grupi. Jedan od fokusa radionice je rad na improvizaciji, kroz koju se razvija stvaralačka impulsivnost, kao i suštinska kreativnost. Polaznici dramskih radionica razvijaju i svoje samopouzdanje, unapređuju komunikativnost i prevazilaze strah od javnog govora i nastupa. Finalni proizvod svake grupe je prezentacija rada u obliku otvorene radionice, na kojoj će polaznici demonstrirati naučeno kroz predstavu/performans, koristeći lični materijal uobličen od strane voditelja radionica.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!