Radnici „Goše“ možda uskoro ponovo na poslu?

SMEDEREVSKA PALANKA, 13. septembar 2017  – Davno je bio 28. mart, kada je počeo štrajk u „Goši“, ali bi, po onome što se čulo ove srede, za neki dan radnici ponovo bi mogli da se nađu za mašinama. Dogovor sa poslovnim partnerima i dobavljačima, koji su inicirali štrajkači, potvrđen je na sastanku kome su prisustvovali i u njemu učestvovali i predstavnici Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza. Ove srede počele su i pare da ležu na račun fabrike…

– Ne mogu da iznosim detalje, takav je dogovor. Pristali su da uplaćuju novac bez garancije Vlade, dovoljna im je bila garancija Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza. Čim radnicima bude uplaćeno po 30 hiljada počinjemo da radimo – potvrđuje Milan Vujčić, predsednik štrajkačkog odbora, da je mogući kraj štrajka blizu.

Dobavljači i komitenti su, po Vujičićevim rečima, spremni da uplate 10 miliona dinara na račun firme, kako bi bio ispunjen prvi štrajkački uslov za početak rada – da im se isplati po 30 hiljada dinara.

Istovremeno, dok su štrajkači razgovarali sa poslovnim partnerima i ljudima iz AOFI, u susednoj kancelariji su bili Rusi i Slovaci. Tek je to tajnovito, koje su firme u pitanju i o čemu je bilo reči. Niko od sagovornika nije bio spreman da iznošenjem pojedinosti pokvari eventualni posao.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!