Naučni kamion u Smederevu od ponedeljka do petka

SMEDEREVO, 3. septembar 2017 – U susret osmoj Noći istraživača, Naučni kamion, putujuća laboratorija i prostor za radionice, izložbe i predavanja, dočekuje sve zainteresovane posetioce u Smederevu. Bogat program interaktivnog tipa, mnogobrojne zanimljive radionice, namenjene pre svega učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i drugoj populaciji, pružiće priliku za proširivanje saznajnih vidika i praktična iskustva iz sveta nauke i istraživanja.
Naučni kamion biće otvoren svakog dana od 10 časova, u periodu od 4. do 8. septembra, ispred zgrade Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo.

Noć istraživača, koja će se 29. septembra održati u 7 gradova Srbije, prvenstveno je namenjena učenicima osnovnih i srednjih škola.
Ovu manifestaciju, kroz projekt ReFocuS, koordiniše i vodi tim iz Instituta za biološka istraživanja ”Siniša Stanković”, a u projektu učestvuju Centar za promociju nauke, Beograd, Prirodno matematički fakultet, Niš, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Kragujevac i kao partner, Regionalni centar u Smederevu.
Ideja Noći istraživača je demistifikacija nauke i približavanje naučnih koncepata i načina razmišljanja širem delu populacije, kao i upoznavanje sa istraživačima i njihovim radom. Sem toga, želja nam je da ovim aktivnostima povećamo i poboljšamo mišljenje stanovnika o značaju nauke i njenom doprinosu svakodnevnom životu.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien