Smederevo od sinoć i zvanično rukometni centar Evrope

SMEDEREVO, 22. avgust 2017 – Jedan od najznačajnijih gradskih događaja, sigurno kada je sport u pitanju, Međunarodni rukometni turnir “Trofej Smedereva 2017”, svečano je otvoren sinoć na Gradskom trgu.

“Trofej Smedereva 2017” zvanično je otvorio promoter turnira, Ratko Nikolić,  svojevremeno najbolji igrač sveta i prvi kapiten srpske reprezentacije.

“Želim vam srećan rad i što više pobeda. Proglašavam, peti po redu, Međunarodni rukometni turnir “Trofej Smedereva 2017”, otvorenim”, rekao je pored ostalog proslavljeni srpski reprezentativac.

Inače, atmosfera od početka programa otvaranja ovogodišnjeg turnira je bila sjajna. Deca iz 15 zemalja, sa državnim i klupskim obeležjima, nasmejana, sa pesmom, njih oko 2000, ulepšalo je smederevske ulice i pokazalo da dečji nevini smeh, radost i pesma ruše sve barijere, pa i one sa električnom energijom.

Zbog problema sa strujom, bilo je, na žalost, onemogućeno i emitovanje video poruke jednog od promoter turnira, verovatno jednog od najpoznatijih rukometaša sa prostora bivše Jugoslavije, legendarnog Veselina Vujovića, ali je sve ostalo bilo veličanstveno. Baklje na kraju zabavnog dela svečanosti otvaranja bile su pravi pogodak i svetlele su u ime svih dobronamernih koji pozdravljaju ovakve pozitivne inicijative i proslavljaju ime Smedereva, bez obzira na političku i svaku drugu pripadnost.

Međunarodni rukometni turnir za devojčice i dečake – Trofej Smederevske jeseni, peti po redu, okupio je 125 ekipa iz 15 država: Na ovogodišnji Trofej Smederevske jeseni dolaze ekipe iz Poljske, Litvanije, Ukrajine, Belorusije, Izraela, Francuske, Hrvatske, Rumunije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Bugarske, BiH, Makedonije i Srbije.

Turnir se završava u nedelju, 27. avgusta.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!