Izložba fotografija Miljana Nedeljkovića

SMEDEREVSKA PALANKA, 23. avgust 2017 – U Galeriji moderne umetnosti Narodnog muzeje u Smederevskoj Palanci pred publikom je od ovog četvrtka izložba fotografija Miljana Nedeljkovića „Lica 2“.

Fotografije koje su nastale u periodu od 2001. do 2016. godine predstavljaju seriju monohromnih anfas portreta realizovanih u krupnom planu. Veliki format na kome su štampane fotografije dodatno doprinosi izražajnom i komunikativnom potencijalu ovih portreta u galerijskom prostoru.

Miljan Nedeljković je diplomirao na Fakultetu umetnosti u Prištini, izabran je 2015. godine u zvanje docenta za predmet Fotografija, na Departmanu za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu. Izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član je ULUPUDS-a i FSS. Dobitnik je nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za fotografiju i dizajn u zemlji i inostranstvu. Realizovao je veliki broj projekata iz oblasti fotografije, multimedije, video produkcije, grafičkog dizajna (plakata, grafičkih komunikacija, prostorne grafike, opreme knjige…). Učestvovao je u realizaciji i jedan je od autora imidža i zaštitnog znaka Novaka Đokovića.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!