Rukomet: Trofej Smederevske jeseni od 25. do 27. avgusta

SMEDEREVO, 22. avgust 2017 – Međunarodni rukometni turnir za devojčice i dečake – Trofej Smederevske jeseni, peti po redu, koji će okupiti 125 ekipa iz 15 država, biće održan od 25. do 27. avgusta u Smederevu.

Kod devojčica je do sada učešće potvrdilo ukupno 37 ekipa, koje će se takmičiti po kategorijama u zavisnosti od uzrasta (2000/2006), a kod dečaka (2000/2008) prijavilo se čak 76 ekipa, uz osam timova veterana (35+) i pet timova veteranki. Nadmetanja su u mini i “pravom” rukometu.

Na ovogodišnji Trofej Smederevske jeseni dolaze ekipe iz Poljske, Litvanije, Ukrajine, Belorusije, Izraela, Francuske, Hrvatske, Rumunije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Bugarske, BiH, Makedonije i Srbije.

Pored dosadašnjih aktivnosti, uz rukomet, organizatori za ovu godinu najavljuju ogromnu žurku za sve učesnike turnira, sa posebnim iznenađenjima.

Pre svega, biće predstavljena oficijelna lopta turnira, „KING VUJO“ . Mladi rukometaši imaće priliku da provere kvalitet lopte čije je zaštitno lice legendarni rukometaš, a sada selektor Slovenije Veselin Vujović.
Pored toga, učesnici će uživati u defileu gradom, koncertu na trgu, izbori za miss i mistera turnira, ali i u „igrama bez granica“ na gradskom bazenu.

Utakmice će se igrati na terenima Sportske hale, OŠ „Dimitrije Davidović“,  Tehničke škole, OŠ „Sveti Sava“ (dva terena) , OŠ „Dr Jovan Cvijić“, OŠ „J.J. Zmaj“ kao i na terenu na Trgu.

Svečano otvaranje turnira će se održati u petak, 25. avgusta u 19 časova na Gradskom trgu.

Posle defilea ekipa od „Francuske kape“, na obali Dunava, pa do centra grada, na Trgu je planiran koncert za učesnike turnira, naravno, i za Smederevce i sve goste.

Po ugledu na velika i ozbiljna takmičenja, pre turnira biće održana konferencija za novinare, u sredu, 23. avgusta od 19 časova u pres sali Sportske hale.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!