Posle protesta ispred Vlade radnici poručili: „Vidimo se opet“

BEOGRAD/SMEDEREVSKA PALANKA, 22. avgust 2017 – Ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu radnici „Goše“ su održali tročasovni protest. Njima su se pridružili radnici drugih firmi sa sličnim mukama, kao i predstavnici sindikalnih organizacija i udruženja građana, da bi svojim prisustvom ubedili Vladu da uzme aktivniju ulogu i posreduje u rešavanju problema Palančana sa rukovodstvom i vlasnicima „Goše“.

Okupljeni su na petnaestak minuta blokirali saobraćaj na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša, ne želeći, kako je objasnio Milan Vujčić, predsednik štrajkačkog odbora, dodatno da iritiraju Beograđane. Ni okupljanje ni blokada nisu pomogli da se ishoduje prijem u Vladi.

– Bili smo dva puta na prijavnici Vlade pokušavajući da predamo dopis i naše zahteve, rečeno nam je da oni naše zahteve znaju, da ih imaju od ranije. Održali smo protest kako smo i planirali, mirno i bez i jednog incidenta, ali ćemo se vratiti, čim nađemo sponzora, jer mi para nemao, ako ne pre a ono 22. septembra, kada su i radnici drugih firmi najavili dolazak pred Vladu – kazao je Vujčić na povratku u Palanku.
Da li će od ovakvog protesta biti efekta ostaje da se vidi, jedino je izvesno da je bilo onih koji su odlazak radnika u Beograd iskoristili; po rečima Vujčića, čim su oni krenuli autobusima u „Goši“ su se pojavili sudski izvršitelji u pratnji policiji. Prethodni pokušaj da iznesu iz fabrike šta su naumili radnici su sprečili, sada nije bilo ko da ih zaustavi. Vujčić kaže da su natovarili dva kamiona i izneli, s čim – ostaje da vide kada dođu u fabriku.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!