Međunarodna izložba pasa – pobednik doberman iz Rusije

SMEDEREVO, 20. avgust 2017 – Tvrđava u Smederevu još jednom je ovog vikenda ugostila ljubitelje pasa, naravno i njihove ljubimce. Ovde je održana međunarodna izložba pasa svih rasa, a lavež se čuo na daleko.

Da pse i njihove vlasnike ne izlažu avgustovskoj vrelini, organizatori su izložbu zakazali za veče, pa je, zbog brojnosti onih koji su u drevno zdanje despota Đurđa stigli da se nadmeću i ocenjuju, sve potrajalo do ponoći.

Inače, lavež je bio baš internacionalan, na mnogim psećim jezicima: da se lepotom četvoronožnih prijatelja pohvale došli su naši, naravno i oni iz zemalja u okruženju, ali i iz Švedske, Finske, Grčke, Italije, Rusije, čak i sa Tajlanda. Za titule i dobre ocene nadmetalo se više od 320 pasa, u ukupno 50 rasa, koji su u Smederevo pristigli iz dvadesetak zemalja. U skladu s tim, i sudijska ekipa je bila internacionalna; pse su ocenjivali autoriteti, svako za svoju rasu, iz više evropskih zemalja. Na kraju, malo pre ponoći, iz odabranog društva po svim kategorijama, za najlepšeg psa izložbe, da sve bude međunarodno izmešano, proglašen je doberman koji je stigao Rusije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!