Štrajkači „Goše“ u utorak u Beogradu

SMEDEREVSKA PALANKA, 19. avgust 2017 – Pošto ni posle bezmalo pet meseci od početka štrajka u palanačkoj Fabrici šinskih vozila „Goša“ nema pomaka u rešavanju problema koji su doveli do obustave rada, štrajkači su za idući utorak najavili dolazak u Beograd. Protestovaće ispred zgrade Vlade Srbije, a nekoliko organizacija i udruženja građana je najavilo da će im se pridružiti.

– Sad i sve da nam isplate, mi u utorak svakako idemo u Beograd. Počeli su ljudima da nude pare samo da se ne ide, jer su se javili mnogi da će da dođu da nas podrže; „Beograd na vodi“ i „Žuta patka“, „Zeleni forum“ iz Novog Sada, studenti iz Beograda i Novog Sada, neke radne organizacije iz Beograda… Skupili smo novac za put, ugovorili sa autoprevoznikom, ide nas 170, tri autobusa i jedan minibus – kaže Milan Vujičić, predsednik štrajkačkog odbora.

Štrajkači su, podsetimo, pre desetak dana ponudili poslovodstvu da počnu da rade i pre prve isplate, uz obavezu da im se predoči, i potpiše, kada će dobiti novac i koliko, ali ni na to im nije dogovoreno.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!