IN MEMORIAM – KARČI VEREB

SMEDEREVO, 8. avgust 2017 – Na Novom groblju u Smederevu danas je sahranjen novinar Karči Vereb (77), koji je svoj radni vek proveo u redakciji Radio Smedereva, od osnivanja, ali je pisao i za beogradske medije, a ostaće upamćen i kao jedan od plodnih satiričara i enigmata.

Vereb je u najplodnijoj eri Radio Smedereva uređivao specijalizovane privredne emisije, najpoznatije su bile one posvećene Železari Smederevo, poput serijala Hronika Sartida. Izveštavao je o sindikalnim aktivnostima u vremenu tranzicije i društvenih previranja, a nagrade zaslužio baveći se i temama iz kulture i sporta.

Kao dopisnik iz Smedereva, obogatio je stranice nekadašnjeg „Privrednog pregleda“, a godinama je bio jedan od autora dramskog serijala na Radio Beogradu, nekada veoma popularne emisije „Porodica Jovanović“.

Satira, aforizam i enigmatika su bile hobi ovog svestranog novinara, koji je kod kolega bio poznat po korektnom odnosu prema ljudima sa kojima je radio, na koje nikada nije povisio glas i umeo i u najtežim situacijama da komunicira na civilizovan i kulturan način, što je danas retkost.

Vereba su, uz zvuke tamburice, koje podsećaju na rodni kraj, ispratili članovi najuže porodice, rodbina, prijatelji, komšije i kolege iz nekadašnje redakcije Radio Smedereva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!