Brnabić o Goši: Problem između radnika i privatnog vlasnika

BEOGRAD, 29. jul 2017. RTS, N1 – Jedno od pitanja koje su novinari uputili Ani Brnabić tokom jučerašnjeg obilaska radova na rekonstrukciji Muzeja savremene umetnosti bilo je u vezi sa „Gošom“.

Premijerka je odgovorila i još jednom podsetila da je „Goša“ privatna firma i da je pitanje koliko država realno može da utiče na rešavanje problema.

Komentarišući da li „Goša“ podleže sankcijama, jer nije isplatila doprinose radnicima i porez državi Brnabić je kazala da „radnicima duguje privatni vlasnik i da to ne može biti pokriveno iz budžeta Srbije“.

„Tu postoji problem između radnika i privatnog vlasnika, a ono što je dugovano državi su potraživanja koja smo mi stavili na drugo mesto u odnosu na dugovanja vlasnika i tako se trudimo da rešimo problem i sa privatnim vlasnikom jer su u pitanju radnici Srbije“, rekla je premijerka.

Brnabić je kazala i da je „vlasnik ‘Goše’ rešio sve obaveze prema državi onog trenutka kada je kupio firmu u procesu privatizaciji“.

Zbog toga, dodala je, mora da se nađe način da fabrika počne da radi.

„Sve što država može da uradi je da pomogne fabrici da počne da radi i da isplaćuje zarade zaposlenima i da počne da vraća dugovanja državi“, ponovila je Brnabićeva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!