Da li bi tok istorije bio drugačiji da Karađorđe nije ubijen?

VIASAT HISTORY, 28. jul 2017 – Ova čitava nedelja u Velikoj Plani prolazi u znaku obeležavanja 200 godina od ubistva Karađorđa. Verovatno su se mnogi od vas koji sada ovo čitate upitali: „A šta bi bilo da Karađorđe nije ubijen?“. To pitanje, baš kao i za druge srpske vladare čiji je život okončan nasilno, postavlja i kanal Viasat History, koji sprema, pošto je to već urađeno za Veliku Britaniju, Rusiju, Nemačku i Keniju, emisije na tu temu i za Srbiju.

U sklopu predstavljanja serijala „Misterije kraljevskih ubistava”, koji se emituje od 27 jula, četvrtkom od 21 sat na tom kanalu, organizovali su i zanimljiv konkurs,

Nagradni konkurs „Ubistva srpskih vladara“ realizuje se na Viasat History Facebook stranici https://www.facebook.com/ViasatHistorySRB/, a pravila konkursa su objavljena u sekciji „Notes“ na istoj stranici.

Zadatak nagradnog konkursa je slanje odgovora na zadatu temu „Kako bi se tok istorije promenio da nisu ubijeni Karađorđe, knez Mihailo, kralj Aleksandar i Draga Mašin i kralj Aleksandar Karađorđević?“, u okviru komentara na post, koji je postavljen na Viasat History Facebook stranici. Najbolje odgovore će birati žiri, a rok za slanje je 2. avgust do 14 sati. Na osnovu kvaliteta odgovora, žiri će odrediti tri najbolja kojima će dodeliti nagrade. Na kraju takmičenja, organizator će čuvati „screenshot” svih komentara, radi regularnosti takmičenja, a pobednici će biti proglašeni do ponedeljka 7. avgusta do 17 časova.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!