Prekinut štrajk glađu, sporazum možda u utorak

SMEDEREVSKA PALANKA, 22. jul 2017 – Ove subote su, kako je i najvljeno, u „Goši“ bili predstavnici Agencije za posredovanje u mirnom rešavanju radnih sporova. Pregovori poslovodstva fabrike i štrajkača, uz njihovo posredovanje, nisu doneli ni ovoga puta neki rezultat, ali je, na nagovor ljudi iz Agencije, barem prekinut štrajk glađu četvorice radnika, među kojima je i predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujčić.

– Ovo je samo naš znak dobre volje, jer oni i dalje traže da počnemo da radimo pa će se onda, kao, sve rešiti. Posle svega što smo čuli, teško je biti optimista, ali videćemo šta će biti od nedelje. U utorak, ako se realizuje ono što smo prošle nedelje pregovarali u Ministarstvu privrede, možemo da očekujemo nešto konkretnije – najavljuje Vujčić.

Štrajkači su, kao prvi znak volje da se problem reši, odustali od blokada pružnih prelaza, sada su prekinuli i štrajk glađu, pa očekuju da i druga strana pokaže dobru volju. Ono od čega ne odustaju su njihovi zahtevi, koje su istakli kada su nastavili u martu započetu obustavu rada. Oni, podsetimo, traže da im se dug za zaostale plate, između 600 i 700 hiljada dinara po radniku, isplati u 16 rata, redovno uplaćivanje doprinosa, ali i poreza državi i poslovanje firme u skladu sa zakonima.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!