Počeli pregovori, štrajk se nastavlja – i onaj glađu

BEOGRAD/SMEDEREVSKA PALANKA, 20. jul 2017 – U Ministarstvu privrede danas su se za istim stolom našli ministar Knežević, predstavnici štrajkača „Goše“ i poslovodstva fabrike. Iznete su opcije, šta obe strane smatraju da je neophodno učiniti da štrajk bude prekinut, a razgovori će biti nastavljeni sutra.

Prva runda pregovora poslovodstva i štrajkača FŠV „Goša“ okončana je, da bi nakon izlaska iz Ministarstva radnici poručili da će ipak nastaviti štrajk.

– Razgovarali smo sa ministrom Kneževićem, bio je tu i predstavnik poslodavca, oni su rekli svoje, mi svoje. Kazaćemo to šta su nam rekli radnicima, mi od naših zahteva ne odustajemo, pa ćemo videti šta i kako dalje – prenosi šta se zbilo u četvrtak u Vladi Milan Vujčić, predsednik štrajkačkog odbora, ali i jedan od četvorice štrajkača glađu.

On je dodao i da će sutra videti kakav će biti stav ministra privrede Gorana Kneževića, koji je prisustvovao današnjem sastanku.

S druge strane, direktor „Goše“ Milutin Šćepanović rekao je Tanjugu da je „najvažnije da su počeli pregovori i da postoje načini da se reše problemi“. Objasnio je da je načelni dogovor da se ne daju konkretnije izjave za medije, pa je tako javnost ostala uskraćena za detalje ponude poslovodstva fabrike radnicima, s obzirom da se zahtevi štrajkača odavno znaju. Oni od njih ne odustaju, baš kao ni od štrajka glađu, a kao znak dobre volje prekinuli su blokade, do ponedeljka.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!