Konkurs za omladinske volonterske projekte

POŽAREVAC – 15, jul 2017 – Resurs centar za braničevski i podunavski okrug, Omladina JAZAS-a Požarevac u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Regionalnom razvojnom agencijom Braničevo-Podunavlje, Gradom Požarevac, Opštinom Veliko Gradište, Braničevskim upravnim okrugom, Odredom izviđača „10. oktobar“ Velika Plana i UG „Urban Stream“ Požarevac i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa „Mladi su zakon“ raspisao je

Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata.

Namenjen je, kako stoji u raspisu, kreativnim, hrabrim, humanim, onima koji žele da omoguće kvalitetniji život vršnjacima, mladima ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imaju između 15 i 30 godina.

Program „Mladi su zakon“ se realizuje osmu godinu zaredom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije.

„Konkurs je namenjen vama, kreativnim mladim ljudima koji kroz aktivno učešće mladih i volontersko angažovanje želite da u svojoj lokalnoj sredini:

Učestvujete u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme ili drugih prostora od javnog interesa i/ili organizujete aktivnosti za lokalnu zajednicu, a naročito za mlade u tim prostorima.

Učestvujete u akcijama zaštite životne sredine(npr. kampanje za skretanje pažnje na uočeni problem, promotivne akcije čišćenja i uređenja javnih površina, edukacije o zaštiti životne sredine…).

Promovišete međugeneracijsku saradnju(aktivnosti koje organizujete mogu da uključe i mlađe, odnosno starije od vas, npr. radionice sa pretškolcima…).

Promovišete razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade (neka vaše aktivnosti budu otvorene za sve, uključite mlade iz različitih manjinskih i etničkih grupa, mlade sa teškoćama u razvoju…).

Promovišete zdrave i bezbedne stilove života(npr. aktivnosti u prirodi, kampanje o reproduktivnom zdravlju, o bezbednosti na internetu, edukativne radionice o prevenciji vršnjačkog nasilja…).

Organizujete IKT edukaciju (IKT – informacione i komunikacione tehnologije tj. aktivnosti usmerene ka vašim vršnjacima, starijima…)

Promovišete solidarnost i humanost (prema socijalno ugroženim grupama, osobama sa invaliditetom, migrantima i drugim ugroženim grupama).

O ostalim detaljima konkursa svi zainteresovani mogu da se informišu na:

http://jazaspozarevac.org/konkursi/konkurs-mladi-su-zakon-2/

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien