Završen četvrti „Teatar u tvrđavi“

SMEDEREVO, 13. jul 2017 – Izvođenjem predstave Kruševačkog pozorišta „Buzdovan“ u režiji Predraga Stojmenovića okončano je ovogodišnje četvrto po redu izdanje „Teatra u tvrđavi“.

Pošto ovogodišnji festival nije imao takmičarski karakter, već je bio pozorišna smotra, jedini validan za njegovu ocenu je sud publike, a ona se, gotovo bezizuzetno slaže da je najbolje bilo na početku i na kraju; mjuzikl „Violinista na krovu“, koprodukcija Srpskog narodnog i Novosadskog pozorišta, u režiji Atile Bereša, čijim je izvođenjem „Teatar“ počeo, i pomenuti kruševački „Buzdovan“, koji je festival zatvorio.

U međuvremenu je publika mogla da vidi još jedan ali porodični mjuzikl za decu i odrasle „Vilinska zavrzlama“. Na sceni u Đurđevom gradu igrana je i, „Ruža uvela“ Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja, a ljubitelji pozorišne umetnosti mogli su da pogledaju i Šekspirovog „Perikla“ Itaka art centra i Šabačkog pozorišta a u režiji Nikite Milivojevića.

Ostaje da se vidi da li će ova promena, da „Teatar u tvrđavi“ bude revija pozorišnog stvaralaštva a ne nagradama ukrašen festival, biti trajna. Pokazaće to njegovo naredno izdanje.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!