Osnovni sud u Smederevu najbolji u državi

SMEDEREVO, 10. jul 2017 – Minulog vikenda u Banji Vrućici (Republika Srpska) održane su tradicionalne Radničko-sportske igre zaposlenih u pravosudnim organima Republike Srbije, uz učešće oko 700 takmičara raspoređenih u 55 ekipa iz 29 gradova i opština Srbije, saopšteno je danas regionalnom informativnom portalu Podunavlje info.

Ekipa Osnovnog suda u Smederevu je na briljantan način osvojila titulu pobednika u generalnom plasmanu, ostavivši iza sebe drugoplasirani tim sa gotovo 100 bodova manje. Generalni plasman: 1. Osnovni sud u Smederevu 254, 2. Pravosuđe Beograd 163, 3. Pravosuđe Vršac 162, 4. KPZ Požarevac – Zabela 153, 5. Pravosuđe Pančevo 151, 6. Pravosuđe Novi Sad 114, itd.

Kapiten sa osvojenim trofejima

Presudnu razliku u korist ekipe iz grada na Dunavu, napravile su dame Osnovnog suda u Smederevu koje su osvojile 156 bodova, ispred žena iz beogradskog pravosuđa sa 83 i vršačkog sa 73 boda. Smederevke su ostvarile najbolji rezultat u istoriji igara koji će teško bilo ko uspeti da nadmaši jer su u čak osam disciplina bile najbolje, a u tri su zauzele drugo mesto.

U muškoj konkurenciji bila je mnogo uzbudljivija borba, Smederevci su zauzeli treće mesto sa 62 boda, iza prvoplasiranog Kazneno-popravnog zavoda Zabela koji je trijumfovao sa 77 i drugoplasiranog Pravosuđa Pančeva sa 72 osvojena boda.

Ekipa koju je predvodio kapiten i predsednik Osnovnog suda u Smederevu Dragan Rogan, osvojila je čak devet prvih mesta (žene: košarka, odbojka, tenis, stoni tenis, atletika, pikado, bič-volej, kuglanje i mešovti bič-volej), šest drugih (muškarci: u kuglanju, malom fudbalu i atletici i žene: u daktilografiji, streljaštvu i malom fudbalu) i tri treća mesta (muškarci u ribolovu, kuglanju i bič-voleju), ukupno osvojivši 20 pehara (sa peharom ukupnog pobednika i peharom namenjenom najboljoj ženskoj ekipi).

Marija Savić, najbolja sportistkinja igara

Treba napomenuti da je za najbolju sportistkinju igara proglašena sjajna Smederevka Marija Savić koja je učestvovala u osvajanju neverovatnih pet prvih i jednog drugog mesta za svoj tim.

Smederevcima je ovo četvrta šampionska titula, a treća uzastopna čime su, pored trofeja namenjenog najboljoj ekipi, dobili i prelazni pehar u trajno vlasništvo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!