„Dunav je moj život“ – subota i nedelja u Kovinu

KOVIN, 1. jul 2017 – Povodom međunarodnog Dana Dunava, koji je bio 29. juna, Turistička organizacija opštine Kovin na lokalitetu Stari Grad i Dunavac ove subote i nedelje organizuje ekološko-sportsku turističku manifestaciju „Dunav je moj život“.
Prvi dan, subota. predviđen je za čišćenje Dunavca (rukavca Dunava) i marine sa obale i iz čamaca. Akcija čišćenja i uređenja počinje u 10 časova, a nakon toga biće upriličen ručak za sve akcijaše, udruženja, ljubitelje prirode, građane i sve ljude dobre volje koji vole svoj grad i ponosni su na reku koja Kovinom protiče.
Drugi dan, nedelja, određen je za promociju sporta, uz svečano otvaranje manifestacije koje je zakazano za 10 časova. Sledi izložba modela brodova, potom i dečja radionica sa motivima sa Dunava, koncert „Na lepom plavom Dunavu“, dečje igre, škola veslanja, fitnes u prirodi, vožnja stazom Eurovelo 6…
Turistička organizacija grada Pančeva dolazi u nedelju sa katamaranom „Panuka“ koji će besplatno voziti posetioce po Dunavcu i do otvorenog toka Dunava, dok će brodić „Makaribi“ organizovati, takođe besplatnu, vožnju od Dunavca do plaže Raj u Gaju, uz obilazak ada na Dunavu. Polazak je u 10, a povratak u Kovin u 20 časova.
Manifestaciju su podržali JP „Kovinski komunalac“, Sportski savez opštine Kovin, Prva mesna zajednica Kovin, Udruženje žena vredne ruke Prve MZ, građani, ljubitelji prirode i ekološka udruženja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!