Raspisan konkurs za projekte u kulturi

SMEDEREVO, 29. jun 2017 – Gradsko veće grada Smedereva raspisalo je konkurs za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Smedereva u 2017. godini. Za ove namene opredeljena su sredstva u ukupnom iznosu od tri miliona dinara.

Javni konkurs se odnosi na projekte iz oblasti književnosti, muzike, likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajna i arhitekture, pozorišne umetnosti, umetničke igre, filmske umetnosti. Poslednju, sedmu oblast čine ostala izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja poput mjuzikla, cirkusa, pantomime i ulične umetnosti.

Predmet konkursa je finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi u utvrđenim kulturnim oblastima, kao i finansiranje i sufinansiranje izvornog narodnog i amaterskog stvaralaštva u 2017. godini.

Kako se navodi, cilj konkursa je stvaranje podsticajnog okruženja za unapređenje utvrđenih kulturnih oblasti, kao i obezbeđivanje uslova za dostupnost kulturnih sadržaja i razvoja publike, imajući u vidu i pripadnike društveno osetljivih grupa, na teritoriji grada Smedereva.

Konkursom su utvrđeni i prioriteti po oblastima, a projekti će se ocenjivati na osnovu definisanih kriterijuma.

O izboru projekata odlučuju stručne komisije, za svaku umetničku oblast posebno, a projekte amaterskog stvaralaštva razmatraće stručne komisije iz određenih oblasti u okviru kojih se realizuje.

Grad Smederevo je za ove namene opredelio budžetska sredstva u ukupnom iznosu od tri miliona dinara.

Konkurs za sve navedene oblasti je otvoren 30 dana, a rezultati će biti objavljeni najkasnije 60 dana od završetka prijavljivanja. Formulari za učešće na konkursu mogu da se preuzmu sa internet strane smederevo.org.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!