Mini gitarijada u Smederevu

SMEDEREVO, 22. jun 2017 – U nedelju, 25. juna, sa početkom u 20 sati, u Velikom gradu Smederevske tvrđave biće održana „Mini gitarijada“ na kojoj će svoja autorska ostvarenja sa tekstovima na srpskom jeziku predstaviti rok bendovi prijavljeni za takmičarski program.

Pored afirmacije sastava koji, posmatrano prema muzičkim obeležjima, pripadaju različitim granama i stilovima rokenrola, koncepcija programa podrazumeva i plasman pobednika na ovogodišnju, 51. Zaječarsku Gitarijadu.

Poklonici roka moći će prisustvuju nastupima bendova „Kant a robot“ iz Kovina, „The Commandos” iz Smederevske Palanke, „Plutonia“ iz Beograda, „Sirius“ iz Subotice i „Planet Karavan“ iz Smedereva. Svaki od bendova učesnika takmičarskog programa izvešće po dve autorske kompozicije, a u  žiriju koji će vrednovati nastupe biće Miroslav Branković, gitarista grupe „Alogia“, Saša Đorđević, basista i pevač benda „Patrias“ i Dragan Živković, bubnjar bendova „Cactus Jack” i „Karizma“ i rok novinar.

U revijalnom delu programa nastupiće Dejan Cukić i Spori ritam bend, kao i pobednici prošlogodišnje Gitarijade u Zaječaru, „Hadži prodane duše“.

Program se realizuje u saradnji sa Zaječarskom Gitarijadom, a podršku događaju u Smederevu je pružio i „Rok pokret“.  Pokrovitelj „Mini Gitarijade“ je Grad Smederevo. Ulaz je slobodan.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!