Počeo drugi Memorijal „Zoran Popović Pop“

VRANOVO, 20. jun 2017 – U ponedeljak uveče u Vranovu je počeo drugi Memorijalni turnir u malom fudbalu „ Zoran Popović Pop“ u znak sećanja na preminulog trenera FK Proleter.

Tribine na terenu za male sportove bile su prepune, prema proceni organizatora prvoj takmičarskoj večeri prisustvovalo je oko 400 gledalaca.

Početnim udarcem koji je izvela Zoranova ćerka Jovana Popović zvanično je počelo veliko fudbalsko nadmetanje 20 prijavljenih ekipa.

„Hvala vam što zajedno sa porodicom čuvate sećanje na Zorana kome je fudbal bio velika ljubav. Sigurna sam da nas negde gore posmatra i da je ponosan na sve nas. Sigurno se raduje velikom uspehu svog Proletera.To je bio njegov san koji nije odsanjao do kraja. Tamo gore posebno je ponosan na ove mlade momke, njegove klince koje je učio fudbalu, koji 20 meseci nakon njegovog odlaska na utakmicama skandiraju Zoranovo ime. Čak su mu i pobedu za srpsku ligu posvetili usklicima ’Pobeda za Zorana!’. To se ne namešta, to je iz srca i dokazuje koliki je trag moj brat ovde ostavio i da neka imena ne blede“, rekla je Olja Milošević, sestra Zorana Popovića Popa, otvarajući ovogodišnji turnir.

Minutom ćutanja prisutni gledaoci i fudbaleri odali su počast Zoranu Popoviću. Turnir je otvoren baš na dan kada je obeleženo 20 meseci od njegove smrti.

Prve večeri odigrane su četiri utakmice:

Ambalažerka Begaljica – JKP Zelenilo i groblja Smederevo – 7:1
FK Proleter omladinci . MML – 1:7
Stojanović Šped – Samostalni sindikat HBIS- 4:1
Div Vranovo – Pekara Ksenija – 1:6

U utorak uveče sastaju se:

20h – Pivara Crow – Delta montaža
21h – FK Milan Sd – Kristal
22h – Nezavisni sindikat Hestil – Carigradski drum
23h – Vlado Bav – Klanica polećeg mesa Mim vepromet Mihajlovac
Generalni sponsor turnira je Jelen kup Srbije. Pobednička ekipa direktno se plasira u finale Jelen kupa u Novom Sadu čiji pobednik ide u Rim.

Turnir su pomogli i Fudbalski savez Smedereva, Sindikat ASNS HBIS, MZ Vranovo.

Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015. godine nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je strateg FK Proleter čiji stadion danas nosi njegovo ime.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!