Ništa od dogovora sa poslodavcem, ostaju blokade

SMEDEREVSKA PALANKA, 20. jun 2017 – Radnici „Goše“ su i ovog utorka blokirali saobraćaj na pružnom prelazu kod kasarne u Smederevskoj Palanci, zaustavivši tako na jedan sat saobraćaj na putu za Veliku Planu, kao i onaj na pruzi Beograd – Niš na koridoru 10.

Ovo je osamdeset i peti dan štrajka zaposlenih u „Goši“, a ni današnji višesatni sastanak sa predstavnicima poslodavca, održan posle blokade, nije dao rezultata.

– Oni insistiraju da mi počnemo da radimo, kažu da treba desetak dana da se naprave neke pare, pa onda da nas isplate. Nismo pristali na to iz prostog razloga što su nas doveli u situaciju da nemamo novca ni da dođemo na posao. Ne samo plate, više od tri meseca nam nisu plaćeni putni troškovi i kako sad ja da ljudima da kažem da još desetak dana, ako je to toliko, pozajme novac, da o svom trošku dolaze da rade – pita Bojan Đorđević iz štrajkačkog odbora, objašnjavajući da je sve manje ljudi i na blokadama jer nemaju pare da dođu ni da protestuju.

Inače,  policija je, kao i do sada, budno nadgledala blokadu, ali se nije mešala, a ponovo su se radnicima „Goše“ priključile i njihove kolege iz palanačkog JKP „Vodovod“, koji imaju sličnu muku.

Da podsetimo, bivši vlasnik „Goše“, ŽOS Trnava iz Slovačke, prodao je fabriku kiparskoj kompaniji „Lisnart“ za 4,2 miliona evra, Kiprani su preuzeli firmu ali ne i dugovanja. Zaposleni su prvo bili u štrajku od početka marta do sredine maja, a i za to vreme napravili su, tvrde, milion evra proizvoda za izvoz. Kada ni posle toga nisu primili plate odmrznuli su štrajk, a od prošle nedelje su krenuli i u blokade saobraćaja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!