HBIS Group Serbia: Rekordna prodaja proizvoda

BEOGRAD/SMEDEREVO, 19. jun 2017 – Povodom godišnjice rada u Srbiji saopštenjem, koje je dostavljeno redakciji portala podunavlje.info, oglasila se kineska kompanija, vlasnik smederevske Železare.

Nakon godinu dana poslovanja u Srbiji kompanija HBIS Group Serbia Iron & Steel dostigla je rekordnu prodaju finalnih čeličnih proizvoda i dobre finansijske rezultate od prodaje, saopšteno je danas.

Time je, navodi se u saopštenju, rukovodstvo HBIS Group ispunilo obećanje dato predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, 19. juna 2016. godine, prilikom njegove posete fabrici u Smederevu.

Kineski predsednik je tada rekao da će se lično potruditi da ovaj projekat bude uspešan i postane model saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope. „Uveren sam da će udruženim snagama i povećanom konkurentnošću smederevska kompanija povratiti svoju vitalnost i time ostvari uticaj na povećanje broja radnih mesta, poboljšanje životnog standarda i prosperitet čitave zemlje“, izjavio je tom prilikom predsednik Si.

U saopštenju se dodaje da je projekat železare imao podršku kako kineske, tako i srpske vlade i on ujedno predstavlja odgovor HBIS Group-e na inicijativu „Jedan pojas – jedan put“.

HBIS Group je zvanično preuzeo upravljanje poslovanjem železare u Smederevu 30. juna 2016. godine, a pri potpisivanju kupoprodajnog ugovora, 18. aprila 2016. godine, dato je obećanje da će ovu fabriku učiniti najkonkurentnijom železarom u Evropi.

Saopšteno je da je po preuzimanju fabrike napravljena precizna dijagnoza opreme, tehnologije, informacija i procesa, koji su rezultirali kontrolom troškova, poboljšanjem procesa i raspodelom globalnih resursa. Za samo pola godine, zahvaljujući dobrom timu menadžera, ulaganjima u tehnologiju i modernizacijom proizvodnih pogona kroz investicije u vrednosti od 140 miliona dolara, zaustavljen je trend sedmogodišnjih gubitaka.

Kako se navodi, rezultat toga je porast proizvodnje gvožđa, čelika i finalnih proizvoda od čelika za oko 55 odsto i u decembru 2016. prvi put je ostvaren profit .

Usredsređena na zastupljenost na tržištu, građenje poverenja kupaca i proizvodnju visokokvalitetnih proizvoda dodate vrednosti, kompanija tokom 2017. godine zauzima drugo mesto na listi najvećih srpskih izvoznika, konstatuje se u saopštenju i naglašava da u drugu godinu svog poslovanja ulazi sa novim ulaganjima u proizvodnu opremu i objekte u vrednosti od oko 150 miliona dolara.

Iz kompanije poručuju da je fokus na usavršavanju opreme u procesnoj tehnologiji, opštem poboljšanju kvantiteta i kvaliteta proizvodnje, miksu proizvoda, uštedi energije i smanjenju emisija.

Modernizacijom fabrike i ulaganjem u poboljšanje energetske efikasnosti i životnu sredinu HBIS želi da unapredi ovu fabriku i time obezbedi bolju budućnost za preko 5000 svojih zaposlenih, kao i za članove njihovih porodica, zaključuje se u današnjem saopštenju HBIS Group Serbia Iron & Steel.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!