Okončana blokada (za danas)

SMEDEREVSKA PALANKA, 16. jun 2017 – Blokada pružnog prelaza u Karađorđevoj ulici, koju su danas organizovali štrajkači FŠV „Goša“, završena je posle sat vremena, kako su i najavili.

Današnjom blokadom, zaposleni u „Goši“ su na jedan sat zaustavili i drumski saobraćaj u ovom delu grada, ali i železnički, na pruzi Beograd-Niš kojoj je to trasa. Policija je obezbeđivala protest, a incidenata nije bilo, kao ni pri ranijim blokadama.

– Zanimalo ih je samo da li ćemo sutra nešto da blokiramo, jer kroz Palanku ove subote prolazi biciklistička trka „Kroz Srbiju“. Naravno da nećemo, mi učesnike trke a i naše sugrađane ne bismo doveli u tu neprijatnu situaciju, ali zato protest nastavljamo u ponedeljak, sigurno – kaže Milan Vujčić, predsednik štrajkačkog odbora.

Policija je, nezvanično saznajemo, dobila instrukcije iz Ministarstva da onemogući eventualni pokušaj blokade sutra, o čemu su obavešteni i štrajkači.

Vujčić se, obraćajući se medijima, ogradio od politizovanja njihovog protesta.

– Svi ti koji nas sad svojataju, mogli su nešto da urade kada je bilo vreme, a ne sad da nas koriste za svoje dnevnopolitičke interese. Politiku vode političari, a mi tražimo samo da imamo pare da prehranimo svoje porodice, ništa drugo – tvrdi Vujčić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!