Dani opštine Smederevska Palanka

SMEDEREVSKA PALANKA, 13. jun 2017 – Od ovog utorka do petka u Smederevskoj Palanci traju Dani opštine.

U organizaciji ove manifestacije učestvuju Narodni muzej, Kulturni centar, Predškolska ustanova „ Čika Jova Zmaj“ i Centar za razvoj sporta.

Program Dana opštine počinje danas predstavom “Laži me”, koja je zakazana za 20 časova u sali Gradskog pozorišta. U ovoj komediji glavne uloge igraju Aleksandar Dunić i Sandra Bugarski.

U sredu, u 19 časova, u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci, biće otvorena izložba slika “Palanka u ramovima”, koja predstavlja zbirku slika koje su vlasništvo Opštine i Narodnog muzeja. Ova postavka biće izložena od 14. do 20. juna.

Četvrtak, 15. jun, je rezervisan za “Dan bez TV-a i NET-a” u kome učestvuju deca iz Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”. Njihov performans zakazan je za 18 časova u centru grada kod Fontane u Smederevskoj Palanci.

Centrala manifestacija Dana opštine Smederevska Palanka 2017. godine, je u petak 16. juna kada će biti održan kulturni program koji počinje u 12 časova kada će odlomak iz predstave “Karađorđe, kojekude” odigrati Ivan Vučković, a nakon toga od 12 i 30 je koncert Baletskog studija “Arabesk”.

U 18 časova počinje Svečana akademija u sali Gradskog pozorišta u Palanci. U okviru Akademije nastupiće “Srbski pravoslavni pojci” i Vesna Stanković, glumica Jugoslovensko dramskog pozorišta.

Subota je dan sporta, koji sprovodi Centar za razvoj sporta i amaterizma u sportu. Najmlađi Palančani nastupaće u različitim sportovima, a cilj je da se što više dece uključi u sportske aktivnosti. Dan sporta biće održan u centru grada, na šetalištu, od 9 do 16 časova.

Dan opštine obeležava u znak sećanja na 16. jun 1866. godine kada je Palanka proglašena varošicom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!