Novo zlato za Adamovića

NOVI SAD/SMEDEREVO, 29. maj 2017 – I na trećem, kao i na drugom kolu Kupa Srbije Petar Adamović je sa 513 krugova bio najbolji junior u disciplini malokalibarskim pištoljem. Plasirao se i u seniorsko finale, gde je zauzeo osmo mesto. Nikola Simić se sa 610 krugova u disciplini 60 metaka ležeći plasirao kao šesti u finale, a u konačnom plasmanu je zauzeo sedmo mesto. Njegova učenica Natalija Tasić je u istoj disciplini sa 597,9 krugova bila sedma juniorka.

Na trećem, poslednjem kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, u A programu, koje je održano prošlog vikenda u Novom Sadu, juniorski reprezentativac Srbije iz Smedereva, Petar Adamović sa 513 krugova osvojio je zlatnu medalju u disciplini malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora, u kategoriji juniora. Adamović se zlatom okitio i pre dve nedelje na drugom kolu, a na prvom nije nastupio. Srebrnu medalju na trećem kolu sa 510 krugova osvojio je Branko Mašanović iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda, a bronzanu Stefan Todorović iz Streljačkog kluba „Kolubara“ iz Lazarevca sa 501 krugom. Adamović se sa tim rezultatom plasirao i u seniorsko finale, kao sedmi, ali je  na kraju završio takmičenje na mestu niže. Medalje su naravno, osvojili članovi reprezentacije Srbije: Damir Mikec iz KSS „Policajac“ zlato (232,6) Duško Petrov iz SD „Aleksa Dejović“ iz Užica srebro (230) i Dimitrije Grgić iz SK „Akademac“ iz Beograda bronzu (208,7). Njih trojica su i pre finala bili na prva tri mesta, Mikec sa 563 kruga, Grgić sa 558 i Petrov sa 550 krugova. Ukupno je nastupilo 5 juniora i 11 seniora.

Nikola Simić je sa 610 krugova obezbedio učešće u svom drugom finalu na ovogodišnjem Kup takmičenju u disciplini 60 metaka ležeći. Na žalost nije uspeo da stigne do medalje, kao na prvom kolu, ostao je na sedmom mestu. Zlatnu medalju osvojio je Milutin Stefanović (248,9) iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca,  srebrnu Dejan Pešić iz Streljačke družine „Pančevo 1813“ (248,5), a bronzanu Miloš Ivanović iz kragujevačkog „Čika Mata“ (225,7)… Kvalifikacije: 1. Dejan Pešić 619,2, 2. Borislav Mazinjanin (Streljački klub „Palilula“ Beograd) 615,2, 3. Stefanović 612,4… Ukupno je nastupilo 12 seniora.

Njegova učenica Natalija Tasić je u istoj disciplini sa 597,9 krugova bila sedma juniorka, jedanaesta seniorka. Prva tri mesta kod juniorki osvojile su Milica Babić iz Streljačkog kluba „Pobednik“ iz Beograda sa 615,5 krugova, Sanja Vukašinović iz Streljačkog kluba „Novi Sad 1790“ sa 607,4 kruga i Katarina Trajković iz Streljačkog kluba „Niš 1771“ sa 605,3 kruga. Babićeva je sa tim rezultatom bila treća u apsolutnoj konkurenciji (juniorke i seniorke zajedno), srebrnu medalju je osvojila Tijana Kolarik iz Streljačkog kluba „Jedinstvo“ iz Stare Pazove sa pola kruga više, a trijumfovala je Nina Radulović iz SD „Novi Sad 1790“ sa 619 krugova. Milica Babić i Nina Radulović studiraju u SAD, gde i uspešno nastupaju za svoje univerzitete u streljaštvu. U ovoj disciplini na trećem kolu kupa nastupilo je 14 juniorki i 19 seniorki.

Smederevski strelci nisu nastupili prvog dana kada je održano takmičenje u disciplini trostav, a Veljko Ilić nije nastupio ni drugog dana zbog učešća na turniru „Streljačke nade“ u Plzenu. Svi naši strelci su se ipak, plasirali i u finale domaćeg kup takmičenja malokalibarskim oružjem i boriće se za nove medalje već sledećeg vikenda u Novom Sadu.

Sutra će se na strelištu „Careva ćuprija“ u Beogradu održati i treće kolo u disciplini sport pištolj (30+30 metaka) na 25 metara za seniorke, a za Streljačku družinu „Smederevo“ nastupa Jasmina Milovanović, koja je na drugom kolu osvojila bronzanu medalju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!