You are here

KODigranje – fizičko kolo

SMEDEREVO, 28. maj 2017 – Izvor: RCS – KODigranje je akcija u okviru Bitke za znanje koja ima za cilj da sve osnovne škole u Srbiji dobiju dovoljan broj nastavnih alata – mBot robota, uz pomoć kojih će deca moći da uče da programiraju. Razumevanje bazičnog programiranja, osim što je deo opismenjavanja za 21. vek, uči decu logičkom razmišljanju, podstiče njihovu kreativnost i što je najvažnije – izgrađuje njihovo samopouzdanje!

Kako bismo motivisali decu da na najbolji mogući način razvijaju svoje potencijale u okviru programa organizujemo i takmičarsku ligu “KODigranje” – mesto gde se umovi najboljih, godištem malih, ali zapravo velikih programera susreću u kreiranju budućnosti.

Nakon prvog, onlajn kola u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Smederevu je održano fizičko kolo sa timovima iz šest škola: OŠ „Brana Jevtić“ iz Kusatka, OŠ „Jovan Cvijić“ iz Kostolca, OŠ „Veljko Dugošević“ iz Turije, OŠ „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke, OŠ „Ivo Andrić“ iz Radinca i OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta.

Pored Smedereva, fizičko kolo je ovog vikenda održano i u Beogradu, Čačku, Jagodini, Kosovskoj Mitrovici, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Nišu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Užicu, Valjevu, Zaječaru i Zrenjaninu.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien