Prikupljanje sredstava za obnovu manastira Pinosava

SMEDEREVSKA PALANKA 23. maj 2017 – izvor: http://www.smederevskapalanka.rs/ Predsednik opštine Smederevska Palanka, Toplica Pintorović, održao je redovnu konferenciju za medije na kojoj je govorio o aktivnostima koje imaju za cilj obnovu manastira Pinosava u Kusatku.

Kao što je već najavljeno, na inicijativu lokalne samouprave i uz pomoć igumana manastira Pinosava, oca Petra, planirano je da se prikupe sredstva koja će biti iskorišćena za rekonstrukciju krova, fasade, unutrašnjosti manastira kao i dvorišta.

Obraćajući se građanima opštine Smederevska Palanka, Toplica Pintorović je najavio humanitarni koncert Miloša Radovića, koji će biti održan u petak 26. maja u 20 časova u sali Gradskog pozorišta u Smederevskoj Palanci. Cena ulaznica je 200 dinara, i one se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra.

“Ovo je samo jedna u nizu manifestacija koje ćemo organizovati kako bi prikupili neophodna sredstva za obnovu jedinog manastira na teritoriji opštine Smederevska Palanka, koji se činjenica nalazi u veoma lošem stanju. U saradnji sa Ustanovom Kulturni centar i Opštinskom turističkom organizacijom, biće upriličeno još ovakvih akcija ,” istakao je Pintorović.

On je takođe rekao da su donatori, koji žele da pomognu obnovu ovog spomenika kulture, već stupili u kontakt sa Opštinom Smederevska Palanka i igumanom manastira Pinosava i da su sredstva za rekonstrukciju krova već gotovo obezbeđena.

Predsednik opštine je odgovarajući na pitanja novinara, takođe najavio i sanaciju putne infrastrukture, tačnije radove na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića (celom dužinom, od semfora kod marketa “Maxi” do skretanja za OB “Stefan Visoki”) koja podrazumeva proširenja postojećih kišnih kolektora i postavljanje novog sloja asfalta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!