Jasmina osvojila bronzu u drugom kolu Kupa SSS

BEOGRAD, SMEDEREVO, 17. maj 2017 – Najbolja smederevska strelkinja i višestruka sportistkinja grada, Jasmina Milovanović, započela je malokalibarsku sezonu osvajanjem bronzane medalje na drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je završeno juče takmičenjem dama sportskim pištoljem na 25-metarskom strelištu na Carevoj ćupriji u Beogradu.

Prve tri takmičarke u kvalifikacijama Danica Rašeta iz Streljačkog kluba „Zemun centar“, Bobana Veličković iz SK „Bor 030“ i naša Jasmina Milovanović pogodile su po 574 kruga, pa je odlučivao redosled u drugom delu takmičenja, brzoj paljbi. Zorana Arunović iz SK „Crvena zvezda“ iz Beograda koja je u osnovnom delu „ubila“ 573 kruga, u finalu drugog kola skupila 34 od mogućih 50 bodova i osvojila je zlatnu medalju. Srebro je pripalo Lei Aleksić, iz Streljačkog kluba „Novi Beograd Ušće“, koja je došla do 24 boda, treća je Jasmina Milovanović sa 20 bodova. Arunovićeva je u finale ušla kao četvrta, a Aleksićeva kao sedma.

Kup Srbije je prvo domaće takmičenje po novom formatu finala u gađanju sportskim pištoljem. Po sistemu uvedenom 1. januara ove godine, posle kvalifikacija (30 metaka precizna + 30 brza paljba) svih osam finalistkinja pucaju po četiri serije od po pet metaka brzom paljbom. Svaki pogodak u „unutrašnji centar“ (10,3 i bolje) donosi bod. Posle 20. hica ispada osmoplasirana. Eliminacije  se nastavljaju sve do poslednje, desete serije u kojoj se prvoplasirana i drugoplasirana bore za zlato.

Podsetimo, u drugom kolu kupa Srbije za muškarce, održanom prošlog vikenda u Novom Sadu, dve bronze je osvojio Veljko Ilić u disciplinama puškom, a zlato Petar Adamović u disciplini pištoljem slobodnog izbora.

Treće, poslednje kolo Kupa Srbije održaće se krajem maja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!