Veslači Smedereva osvojili pet medalja

BEOGRAD/SMEDEREVO, 16. maj 2017 – Na prvom domaćem takmičenju veslači Smedereva osvojili su pet medalja, po dve zlatne i srebrne i jedno bronzano odličje.

Samo nedelju dana posle prvog Svetskog kupa, minule subote je na Adi Ciganliji održana i prva regata Kupa Srbije, na kojoj je učestvovalo 200 posada iz 14 klubova.

Smederevci su trijumfovali u seniorskom i juniorskom dubl skulu. U konkurenciji seniora na najviše pobedničko postolje popeli su se Aleksandar Filipović i Nikola Selaković, dok su kod juniora neprikosnoveni bili Lazar Ristić i Marko Torbica. Njih dvojica osvojili su i srebrno odličje, ali u juniorskom dvojcu bez kormilara.

Do srebrne medalje „doveslali“ su kadeti Smedereva u četvercu bez kormilara u sastavu Aleksa Garović, Nikola Soldatović, Todor Marković i Miroslav Jovanović. Bronzana medalja pripala je Urošu Dimitrijeviću u seniorskom skifu.

Narednog vikenda u Krefeldu u Nemačkoj će se održati Evropsko prvenstvo za juniore. Veslački klub Smederevo imaće dvojicu predstavnika na ovom takmičenju. Boje naše zemlje na skupu najboljih juniora Evrope predstavljaće Danilo Selaković i Aleksa Petrović u dubl skulu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!