„Kir Janja“ u izvođenju Okret teatra

SMEDEREVO, 8. maj 2017 – Okret teatar iz Beograda odigraće predstavu „Kir Janja“ u Centru za kulturu Smederevo 12. maja sa početkom u 20 sati, saopšteno je danas.

Predstava je rađena po jednom od najpoznatijih dela Jovana Sterije Popovića „Kir Janja“, koje je neizostavni deo lektire za srednje škole. Na duhovit, zanimljiv i lepršav način, uz kreativno osmišljenu scenografiju i kvalitetnu originalnu muziku, glumci su oživeli živopisne likove kojima je Sterija opisao stanje u društvu, ali i ismejao loše karakterne osobine ljudi, koje su univerzalne i prisutne u svakom vremenu.

Predstava je namenjena kako učenicima osnovnih i srednjih škola, tako i starijim građanima i do sada je sa velikim uspehom izvedena u mnogim gradovima Srbije i regiona poput Beograda, Novog Sada, Niša, Pirota, Vršca, Kruševca, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Kosovske Mitrovice, Novog Pazara, Dimitrovgrada, Kovina, Smederevske Palanke, Paraćina, Velikog Gradišta, Bora, Trstenika, Futoga, Subotice, Grocke, Boljevca, Segedina, Budimpešte…

Okret teatar je pozorišna trupa osnovana 2012. godine u Beogradu sa željom da svojim predstavama deci i mladim ljudima približi svet lektire. Trupu čine diplomirani glumci sa iskustvom stečenim u beogradskim pozorištima „Boško Buha“, „Pozorište na Terazijama“, „Jugoslovensko dramsko pozorište“, „Narodno pozorište“, „Madlenianum“, kao i u televizijskim igranim serijama, dečijim televizijskim programima i igranim filmovima.

Cena ulaznice je 300 dinara, za organizovani dolazak na predstavu i za đake uz đačku knjižicu 200 dinara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!