Stojaković: Pređena crvena linija

SPORTSKI ŽURNAL, 5 maj. 2017 – Posle indicija da u meču Smederevo 1924 – Mihajlovac 1934 nije sve bilo čisto, „vanredno stanje” u FSRZS (FOTO: V. Marković).

Utakmica Smederevo 1924 – Mihajlovac 1934 (3:4) uvela je „vanredno stanje” u FS Regiona zapadne Srbije.

Već nekoliko dana traju sastanci, neprestano se gleda TV snimak komšijskog duela, a posle indicija da nije bilo sve u granicama regularnosti i fer-pleja, pale su i prve odluke.

Tomislav Savić, komesar za takmičenje Srpske lige „Zapad”, prvi je reagovao i, posle pregleda snimka utakmice, podneo prijavu disciplinskom sudiji. Službena lica su se, takođe, oglasila, sudije i delegat su izneli viđenja meča koji je, posle vođstva Smederevaca sa dva gola, dobio preokret, pa su, uz goleadu, Mihajlovčani osvojili važne bodove u borbi za opstanak.

Branko Stojaković, predsednik FSRZS, tim povodom, juče je, u Kragujevcu, okupio zadužene za takmičenje na „Zapadu”, uz Tomislava Savića bio je i Zoran Janković, disciplinski sudija, a na skupu su učestvovali još Mile Gavrilović, predsednik Sudijske organizacije, Žarko Stevanović, potpredsednik saveza, Rade Popović, generalni sekretar…

– Gledali smo snimak utakmice, videli šta nas je zanimalo i ne treba nam ništa više – istakao je Branko Stojaković. – Događaji na terenu su u suprotnosti sa fer-plejom i propisima, pa nećemo i ne smemo da pređemo preko svega, ova stvar mora da se istera na čistinu, do kraja.

Na čelu klubova su braća Lukić, Dejan u Smederevu, a Goran u Mihajlovcu, pa je svaki duel njihovih ekipa pod posebnom lupom. Jesenas je bilo 1:1, što je, takođe, dovelo do čaršijskih priča da je završen bratski.

Posle ove utakmice, kako stvari stoje, neće ostati samo na pričama. To može da se zaključi i iz reči Branka Stojakovića, TV snimak i neke izjave jasno su pokazali je pređena crvena linija i da neće biti popusta. Pala je senka na, inače, uzornu ligu, pa neće biti iznenađenje ako se postupi kao u decembru, kada su prvoligašima, zbog sličnih indicija, oduzeti bodovi i izrečene novčane kazne.

Zoran Janković, disciplinski sudija, dobio je zeleno svetlo da sve rasvetli. Mogao je da se uveri da ima indicija da je narušena regularnost takmičenja, dobio je izjave službenih lica, a da bi stavio tačku na slučaj neophodno je da se oglase i predstavnici Smedereva i Mihajlovca.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!