„S vremena na vreme“ 11. maja u Smederevu

SMEDEREVO, 5. maj 2017 – Utemeljivači i predvodnici domaće akustičarske rok scene, muzički sastav „S vremena na vreme“ održaće koncert u smederevskom Centru za kulturu u četvrtak 11. maja.

Četiri gitare, četiri glasa, Asim Sarvan, Miomir Đukić, Ljubomir Ninković i Vojislav Đukić Koki, podsetiće nas na antologijske numere  kao što su „Sunčana strana ulice”,  „Moj svet”,  „Put putuje karavan”,  „Kao vreme ispred nas“,  „Tema classica“ i druge kompozicije koje su obeležile 70-te i 80-te godine 20. veka.

Grupa “S vremena na vreme” osnovana je 1972. godine, a njeni članovi su se neformalno okupljali da bi s vremena na vreme snimali pesme za potrebe programa Radio Beograda, čiju su arhivu obogatili sa preko stotinu numera. U svoje aranžmane uklapali su i tonove starih instrumenata kakvi su bisernica, šargija, blok flauta…

U prvom perodu postojanja (1972-1979) stvorene su pesme koje su i danas prisutne u radijskim programima i sa kojima je bend izgradio identitet i prepoznatljivost.

Posle 14 godina pauze, 1993. godine u prepunom Sava Centru, velikim koncertom  najavili su narednih sedam godina aktivnosti obeleživši taj period uglavnom live snimcima i studijskim albumom „Posle kraja“.

Koncertom u Kolarčevoj Zadužbini 2013. godine započeo je treći ciklus postojanja grupe. Ovaj period karakteriše koncertna preokupacija, gde svaki put, pored poznatog opusa, publika ima prilike da čuje neke nove ili neizvođene kompozicije.

U okviru koncertnih aktivnosti 2016. godine grupa je nastupala u Beogradu ( BEER FEST, MIXER HOUSE); Nikšiću (BEDEM FEST); Kragujevacu-Teatar “Joakim Vujić”, a ove godine u  Kulturnom centru Pančevo.

Koncert počinje u 20 sati u Velikoj dvorani, a cena ulaznice je 400 dinara.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien