Cepelin preuzeo lidersku poziciju

SMEDEREVO, 5. maj 2017 – Nakon 26. kola Pionirske fudbalske lige grupa „Dunav“, smederevski klub „Cepelin 026“ preuzeo je vođstvo na tabeli.

Izabranici Milančeta Simonovića su u lokalnom derbiju slavili protiv ekipe „Petlića“ sa 2:0. Mlađani Smederevci su prikazanom igrom oduševili oko 400 gledalaca na stadionu u Radincu. U bespoštednoj, ali fer i korektnoj borbi, strelci za pobednički tim bili su Dimitrije Jovanović i njegov prezimenjak Nikola.

Ovim trijumfom, pioniri „Cepelina“ su preuzeli vrh tabele od požarevačkog Presinga, sa 59 bodova. Na deobi drugog mesta nalaze se Plana i Presing sa po 57 osvojenih bodova, dok je četvrti Pinkum iz Velikog Gradišta. Petu poziciju na tabeli sa 47 bodova zauzima Smederevo 1924, a šesti Petlić sa 44.

U ostalim utakmicama ovog kola postignuti su sledeći rezultati: Zvižd (Kučevo) – Bačinac 8:0, GFK Jasenica 1911 (S. Palanka) – AF Duljaj 9:1, Smederevo 1924 – AF Đokić (V. Plana) 14:0, Pinkum (V. Gradište) – Presing 3:0 i Plana – Sloga 8:0. Odložen je meč Šumadija – Morava, a slobodna je bila ekipa Kolonije iz Smederevske Palanke.

U ovoj ligi takmiče se dečaci rođeni 2002 i 2003. godine.

U narednom kolu, u derbiju čitavog prvenstva, koji će možda odlučiti i o tituli prvaka, u Požarevcu će snage odmeriti tamošnji Presing i Cepelin. U duelu ovih rivala u jesenjem delu šampionata, Smederevci su na domaćem terenu slavili sa 3:1.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!