In memoriam – Nenad J. Ristić

RTS, 27.april 2017 – Odgovorni urednik Redakcije dopisništava i dugogodišnji urednik centralnog Dnevnika,, magistar Nenad J. Ristić, preminuo je večeras u Smederevskoj Palanci.

Radeći u RTS-u, Nenad J. Ristić je najznačajniji doprinos ostavio u Redakciji dopisništava i emisiji „Ovo je Srbija“, koja je tokom njegovog rada postala jedan od najznačajnijih i najgledanijih segmenata celokupnog Informativnog programa.

Novinarsku karijeru započeo je kao dopisnik iz rodnog mesta, Smederevske Palanke. Bio je novinar lista Goša i urednik u gradskoj televiziji Goša.

Devedesetih prelazi u Beograd. Sa mesta novinara u eksperimentalnom programu Radio-televizije Jugoslavija imenovan je za glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa Ju info kanala.

Vrlo brzo, pokazao je organizacione i voditeljske sposobnosti i postao jedno od najpopularnijih lica tadašnjeg medijskog prostora u Srbiji. Kao teatrolog, glumac amater i stručnjak za književnost, u tamošnjoj redakciji za kulturu pokrenuo je svojevrsni kulturni dnevnik, emisiju „Scena“.

Krajem 2003. prelazi na RTS. Bio je urednik Drugog i Trećeg dnevnika, komentator najvažnijih prenosa i političkih događaja.

Od 2008. je odgovorni urednik Redakcije dopisništava. Unapredio je tu mrežu i tehnološki i kadrovski, a njenu emisiju „Ovo je Srbija“ svrstao među najgledanije.

Svi ćemo ga pamtiti kao Magija i velikog zaljubljenika u televiziju i njeno novinarstvo, i čoveka koji je do poslednjeg dana obavljao svoje uredničke obaveze.

Mesto i datum sahrane biće naknadno objavljeni.

 

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien