Veslanje: Smederevci na Trofeju Beograda osvojili 10 medalja!

BEOGRAD, 23. april 2017 – Smederevski veslači su tokom dva dana Beogradske internacionalne regate na Adi Ciganliji ostvarili odlične rezultate i osvojili ukupno šest zlatnih medalja, dve srebrne i dva bronzana odličja, ne računajući nastup kombinovane postave sa veslačima Zvezde u četvercu i četvercu skul za seniore.

U dva dana na Regatnoj stazi na Savskom jezeru, u okviru Beogradske internacionalne regate pod nazivom Trofej Beograda, okupilo se oko 600 takmičara i takmičarki iz tri zemlje – Srbije, Bugarske i Izraela. Uz loše vremenske uslove na stazi, uz kišu i jak vetar, drugog dana je viđeno 14 finalnih trka.

U seniorskoj konkurenciji u skifu danas je, kao i u subotu, trijumfovao Aleksandar Filipović (Smederevo) s 7:19.01. Aleksa Petrović i Danilo Selaković (Smederevo) s 6:46.58 bili su najuspešniji u dubl skulu za juniore, a bronzu su osvojili Smederevci Lazar Ristić, Marko Torbica 7.01,64. U konkurenciji četverac skul za pionire najsjajnije odličje prigrabili su Dušan Popović, Vuk Marković, Mladen Vukašinović i Petar Samardžija (Smederevo) s 3:29.48.

Podsetimo, juče je u seniorskoj kategoriji u skifu pobedio Aleksandar Filipović (Smederevo) s vremenom 7:04.35. U istoj uzrasnoj kategoriji najbolji u dvojcu bez kormilara bili su Dušan Slavnić (Crvena zvezda) i Uroš Dimitrijević (Smederevo) s vremenom 6:43.00, dok su odmah iza njih bili Marko Ristić, Zoran Rajić sa 6.51,80. U dubl skulu za juniore zlato osvojili Lazar Ristić i Marko Torbica (Smederevo) sa 6:58.23. U skifu za juniore vicešampion je Aleksa Petrović iz Smedereva sa 7.21,30. U dubl skulu za pionire bronzanu medalju osvojili su Smederevci Vuk Marković, Mladen Vukašinović rezultatom 3.30,80.

– Oba dana smo imali velikih problema na stazi zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih uslova, posebno u nedelju kada je u pojedinim trenucima vetar podigao izuzetno visoke talase. Zbog bezbednosti učesnika bili smo prinuđeni da otkažemo neke trke. Međutim, bez obzira na to Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda je i ove godine uspešno organizovana. Za dve nedelje na ovom mestu nas očekuje još jedan veslački događaj – Svetski kup, a ovogodišnja Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda stavljena je i u funkciju pripreme za predstojeće takmičenje – kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.

Inače, Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda bila je druga kriterijumska regata za sastav juniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo za juniore u Nemačkoj 20. i 21. maja.

– Sagledavajući učinak na kriterijumskim regatama u Zagrebu i Beogradu, pored Mladenovića i Tričkovića, izdvojili su se Aleksandar Izda iz Partizana u skifu, Aleksa Petrović i Danilo Selaković iz Smedereva u dubl skulu, a u stopu ih prati i skifista Grafičara Vukašin Pivač. U naredna dva dana Sportskoj komisiji Veslačkog saveza Srbije uputiću predlog oko sastava reprezentacije za Evropsko prvenstvo za juniore. Za rešavanje poslednjih nedoumica iskoristili bismo još jednu kontrolnu regatu koja bi bila organizovana u narednih osam dana– kazao je  koordinator juniorske reprezentacije Aleksandar Ivković.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!