Uskršnji turnir u streljaštvu

SMEDEREVO, 16. april 2017 – Na Velikom uskršnjem turniru „Strelaca i nestrelaca“ pobedila je ekipa „Adams femili“. Najbolji strelac je Saša Ilić, a ne-strelac Dragan Tasić. Ilić je bio najbolji i u takmičenju pikadom. Učestvovalo je ukupno 44 takmičara u streljaštvu i 20 u pikadu. Prihod sa turnira je 10.000 dinara.

Ekipa „Adams femili“ (bračni par Jelena i Dragan Tasić) pobednici su četvrtog donatorskog turnira „Strelaca i nestrelaca“, dok je na turniru u pikadu najbolji bio Saša Ilić, koji je u finalu pobedio Dejana Adamovića.

Tasići su trijumfovali sa ukupnim rezultatom od 157 krugova (84+73). Drugo mesto osvojila je ekipa „Nikad nije kasno“ (Novica Petrović i ponovo Dragan Tasić) sa 149 krugova (84+65), treće „Ilići“ (Saša i Lazar Ilić, otac i sin) sa 143 kruga (87+56), četvrto „Maja i Paja“ (Marija Aničić i Pavle Kukić) sa 134 kruga (80+54), peto „Bojićke“ (Ivona i Ana Bojić, kćerka i majka) sa 127 krugova (68+59), šesti Florići (Dragan i Vanja, otac i ćerka) sa 124 krugova (63+61)… Najbolji strelac je Saša Ilić sa 87 krugova, a nestrelac Dragan Tasić sa 73 kruga. Ukupno je nastupila 21 ekipa. Na turniru u pikadu učestvovalo je 20 takmičara.

Prihod koji je prikupljen od kotizacija za učešće na turniru iznosi 10.000 dinara i biće utrošen za kupovinu malokalibarske municije i streljačke opreme.

Streljačka družina „Smederevo“ dva puta godišnje organizuje ovaj turnir sa ciljem popularizacije streljačkog sporta u našem gradu, ali i jedinstvenu priliku da se na strelištu okupe članovi porodice, prijatelji, kolege i svi zainteresovani da se oprabaju u gađanju iz vazdušne puške ili na pikadu. Kako je turnir prvi put ove godine organizovan u predvečerje najradosnijeg hrišćanskog praznika nazvan je „Velikim uskršnjim turnirom“ i jedan je od događaja kojima smederevski strelci  tokom cele ove godine obeležavaju jubilarnih „130 godina ogranizovanog bavljenja streljaštvom u našem gradu.

Pred strelcima „Smedereva“ i „Heroj Srbe“ sledeći vikend biće od posebnog značaja. Na strelištu u Sportskoj hali Smederevo najpre će biti održano šesto, pretposlednje kolo devete „Smederevske lige u streljaštvu“. U četvrtak nastupaju mlađe kategorije, a u petak seniori i senirke. I jednima i drugima to će biti poslednje kontrolno takmičenje pred najznačajnije domaće nadmetanje vazdušnom puškom u nacionalnom programu, koje će se održati u subotu i nedelju (22. i 23. aprila).

Državno prvenstvo za pionire i pionirke je u subotu, a juniorske i seniorske kategoriji nastupaju u nedelju. Smederevski strelci važe za favorite na Prvenstvu Srbije, s obzirom da su seniori „Heroj Srbe“ i seniorke „Smedereva“ pre nedelju dana odneli ekipne titule na regionalnom prvenstvu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!