Predsednik palanačke opštine najavljuje rebalans budžeta

SMEDEREVSKA PALANKA, 15. april 2017 – Dug opštine Smederevska Palanka je veći od tri milijarde dinara, kaže njen predsednik Toplica Pintorović, a poslednja trauma za budžet, kada je na prinudnu naplatu stigao kredit kod Banke Inteza, samo je dodatno otežala ionako nezavidno stanje opštinskih finansija.

– Počeli smo proces izrade rebalansa budžeta i on će se naći na narednoj sednici Skupštine opštine. Rebalans neće zavisiti samo od trenutne finansijske situacije na teritoriji naše opštine, nego i od finansijskog plana koji moramo odmah posle Uskrsa da odnesemo u Vladu, da ne bismo radili rebalans za rebalansom. U razgovoru sa Vladom i nadležnim ministarstvima trebalo bi da dobijemo određene smernice, tako da ćemo i taj deo morati da ugradimo u rebalans – najavljuje Pintorović.

Samo kamata na iznos zbog koga je blokiran opštinski račun, po Pintorovićevim rečima, iznosi oko 3 miliona dinara dnevno. Da ne bi bilo više neprijatnih iznenađenja, kakvo je bilo sa blokadom računa zbog neplaćenog kredita Banci Inteza, Pintorović je naložio da se formira komisija za popis obaveza koje opština ima.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!