Jasmina i Veljko najbolji u miks timovima

SMEDEREVO, 10. april 2017 – Jasmina Milovanović i Veljko Ilić osvojili su zlatne medalje u miks timovima na trećem Memorijalnom turniru „Ištvan Poljanac“, koji je održan u nedelju u vazdušnoj streljani Vojne akademije u Beogradu.

U svakoj disciplini nastupilo je po deset strelaca u opštoj kategoriji. Gađalo se 40 dijabola. Parovi su određeni žrebom. U opštoj konkurenciji pojedinačno Jasmina Milovanović je bila četvrta sa 370 krugova. Njen rođeni brat, repezentativac Srbije, Dimitrije Grgić, koji je član Streljačkog kluba „Akademac“ bio je najbolji pojedinac sa 389 krugova. Žreb je hteo da baš njih dvoje nastupaju u paru, gde su pod imenom „Laki“ odneli pobedu sa ukupnim rezultatom od 759 krugova.

Pištoljem je nastupio i Petar Adamović i zauzeo osmo mesto sa 359 krugova. U paru sa Tamarom Đorđević iz „Akademca“, ekipa koju su nazvali „Smederevci“, bila je peta sa 702 kruga. Pojedinačno, Đođevićeva je bila dvanaesta sa 343 kruga.

Veljko Ilić je puškom u pojedinačnom plasmanu zauzeo sedmo mesto sa 410 krugova. Pod imenom „Zapisani“ u paru sa juniorskom reprezentativkom Srbije Tatjanom Banjac iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“ osvojio je zlatnu medalju sa ukupnim rezultatom od 824,8 krugova. Banjac je sa 414,8 krugova bila druga pojedinačno.

Nastupilo je ukupno 34 strelca iz 8 klubova (Crvene zvezde, Akademca, Policajca, Novog Beograda, Rakovice, Smedereva, Novog Sada i Užica). Turnir je organizovao Streljački klub „Akademac“ uz pomoć Streljačkog saveza Srbije, Streljačkog saveza Beograda, Vojne akademije, Streljačke družine „Smederevo“ i streljačkih radnika Petra Podraščića i Ivana Manojlovića.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!