Republička Liga u streljaštvu za OSI

SMEDEREVO, 25. mart 2017 – Streljački klub osoba sa invaliditetom (OSI) R50 je domaćin I kola Lige u streljaštvu u nacionalnom B programu za osobe sa invaliditetom iz čitave Srbije.

Na vatrenoj liniji na strelištu u Sportskoj hali Smederevo danas je ukupno 15 ekipa i 58 takmičara iz Beograda, Zrenjanina, Loznice, Šapca, Kragujevca, Paraćina i drugih gradova.

„Smederevci su zastupljeni sa tri ekipe – R50, Despot Đurađ Branković i Društvo za sport i rekreaciju invalida Smederevo. Puca se serijskom vazdušnom puškom, po 40 dijabola u tri klase“, izjavio je za Podunavlje.info Duško Savić, sudija i predstavnik domaćina.

On je podsetio da su smederevski strelci, ukupno njih šest, reprezentativci Srbije u A programu, standardnim oružjem za međunarodni program, a jedan od njih će krajem aprila nastupiti na Svetskom kupu u Poljskoj.

U okviru Lige do kraja godine biće održano šest kola i finale Kupa Srbije i Državno prvenstvo Srbije. Na finalu Kupa i na Državnom prvenstvu učestvuju takmičari koji su ostvarili norme u okviru Lige (muškarci 345, žene 320).

Na kraju godine je finale 12+6 (12 muškaraca i 6 žena, sa najboljim rezultatima iz Lige), posle kojeg se rangiraju.

Pokrovitelj Lige u streljaštvu za osobe sa invaliditetom u nacionalnom B programu je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, preko Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, a glavni organizator je Invalidski streljački savez Srbije na čelu sa komesarom Lige.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!